Orkidean hoito kukinnan jälkeen

Hei orkidean ystävät! Orkidea on kaunis ja erittäin suosittu huonekasvi. Sen kauneus ja loistokas kukinta ovat niin kiehtovia, että monet meistä haluavat pitää ne vuodesta toiseen. Orkidean hoito ei ole vaikeaa, mutta se vaatii tiettyjä toimenpiteitä, varsinkin kukinnan jälkeen. Tämän artikkelin tarkoituksena on antaa sinulle joitakin vinkkejä orkideoiden hoidosta kukinnan jälkeen, jotta kasvisi pysyisi terveenä ja viihtyisänä.

Orkidean hoito kukinnan jälkeen
Orkidean hoito kukinnan jälkeen

Orkidean kukinnan jälkeinen lepoaika

Kukinnan jälkeen orkidea tarvitsee hieman lepoaikaa. Tämä tarkoittaa, että lopeta lannoittaminen ja veden antaminen muutamaksi viikoksi. Tämä auttaa orkideaasi keräämään voimia seuraavaa kasvukautta varten.

Leikkaa kukkavarret pois

Kun kukat alkavat kuivua, leikkaa kukkavarret pois varovasti. Voit käyttää pientä saksia tai terävää veistä. Tämä estää kasvia käyttämästä liikaa energiaa kuivuneiden kukintojen ylläpitämiseen ja tukee samalla uusien kukka-varren kasvua.

Orkidean uudelleenkukinta

Uudelleen kukinta on orkidean hoidon tärkeä osa. Kun olet leikannut kuivuneet kukat pois, sinun on odotettava, että kasvi alkaa kasvattaa uutta kukintovartta. Tämä voi kestää muutamasta viikosta useisiin kuukausiin, riippuen kasvin lajista ja ympäristön olosuhteista. Voit auttaa orkideaasi uudelleen kukkimaan seuraavilla tavoilla:

Valoa

Orkideat tarvitsevat paljon valoa kasvaakseen terveeksi ja tuottaakseen kukkia. Huolehdi siitä, että kasvisi saa riittävästi valoa, mutta pidä huolta, että kasvi ei altistu suoralle auringonvalolle. Suora auringonpaiste voi polttaa kasvin lehtiä. Pidä orkideaa kirkkaassa, mutta varjoisassa paikassa.

Lämpötila

Orkideat ovat lämpötilaherkkiä kasveja. Ne tarvitsevat päivisin lämpötilan vaihtelua 18-30 Celsius-asteen välillä. Yöllä lämpötila saa laskea hieman, noin 15-20 Celsius-asteeseen. Liian korkea tai matala lämpötila vaikuttaa kasvin kasvuun ja kukinnan alkamiseen.

Kastele oikein

Orkideat ovat kasveja, jotka eivät pidä liiasta vedestä. Kastele orkideaa kerran viikossa ja varmista, että juuret saavat tarpeeksi ilmaa. Kastele kasvi aina astian reunasta tai aseta se suihkun alle.

Lannoita oikein

Orkideat tarvitsevat ravinteita kasvaakseen terveeksi ja kukkiakseen kauniisti. Käytä erityistä orkidealannoitetta, joka on suunniteltu orkideoiden tarpeisiin. Lannoita orkideaasi noin kerran kuussa kukinnan jälkeen.

Orkidean siirto

Orkidean siirto on toinen tärkeä osa sen hoitoa. Orkidea tarvitsee uuden ruukun ja tuoreen kasvualustan noin joka toinen vu oden välein. Kun orkidea on kasvattanut uudet juuret, se on aika siirtää kasvi uuteen ruukkuun. Siirrä kasvi kasvualustaan, joka on suunniteltu orkideoille ja varmista, että juuret ovat tiiviisti kasvualustaansa vasten.

Orkidean hoito kukinnan jälkeen – Yhteenveto

Orkidean hoito kukinnan jälkeen ei ole vaikeaa, mutta vaatii tiettyjä toimenpiteitä. Muutaman viikon lepoajan jälkeen, kuivuneiden kukintojen leikkaaminen on tärkeää, jotta orkidea voi käyttää energiaansa uusien kukintojen kasvattamiseen. Oikea valaistus, lämpötila, kastelu ja lannoitus auttavat myös orkideaa kasvamaan terveeksi ja kauniiksi uuden kukintovarren kasvattamiseksi. Viimeisenä askeleena orkidean siirto uuteen kasvualustaan noin joka toinen vuosi on tarpeellista kasvin hyvinvoinnin kannalta.

Toivottavasti nämä vinkit auttavat sinua pitämään orkideasi terveenä ja kukkivana vuodesta toiseen. Muista antaa kasville aikaa levätä ja kasvattaa uudelleen kukintaansa. Seuraavaksi voit nauttia taas kauniista kukista, jotka koristavat kodin sisustusta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *