Tuoreen luumun ravintoarvot

Luumut ovat kesän suosituimpia hedelmiä ja niitä on saatavilla monissa eri muodoissa. Yksi tapa nauttia luumuista on syödä niitä tuoreina. Tuoreiden luumujen ravintoarvot ovat monipuoliset ja ne sisältävät runsaasti hyödyllisiä ravintoaineita, kuten vitamiineja, kuitua ja antioksidantteja.

Tuoreen luumun ravintoarvot
Tuoreen luumun ravintoarvot

Luumujen ravintosisältö

Luumut ovat erinomainen lähde monille tärkeille ravintoaineille. Ne sisältävät runsaasti C-vitamiinia, A-vitamiinia, kaliumia, magnesiumia ja rautaa. Lisäksi ne ovat erinomainen kuidunlähde, mikä auttaa edistämään ruoansulatusjärjestelmän terveyttä ja lisäämään kylläisyyden tunnetta.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että luumuilla voi olla myös muita terveyshyötyjä. Ne voivat auttaa alentamaan verenpainetta, vahvistaa luita ja parantaa ruoansulatusta.

Alla on esitetty yksityiskohtainen taulukko tuoreiden luumujen ravintoarvoista 100 gramman annoksessa.

Ravintoaine Määrä
Kcal 46
Proteiini 0,7 g
Hiilihydraatit 11,4 g
Rasva 0,2 g
Kuitu 1,5 g
A-vitamiini 225 IU
C-vitamiini 4,1 mg
Kalsium 6 mg
Rauta 0,2 mg
Magnesium 7 mg
Kalium 157 mg

Luumujen terveyshyödyt

Luumut ovat tunnettuja monista terveyshyödyistään. Yksi niistä on niiden kyky alentaa verenpainetta. Tutkimukset ovat osoittaneet, että päivittäinen luumujen syöminen voi auttaa alentamaan sekä systolista että diastolista verenpainetta.

Lisäksi luumuilla voi olla positiivinen vaikutus luiden terveyteen. Ne sisältävät runsaasti kalsiumia ja muita tärkeitä ravintoaineita, jotka ovat välttämättömiä luuston terveydelle.

Lisäksi luumut voivat auttaa parantamaan ruoansulatusta. Niiden korkea kuitupitoisuus auttaa edistämään säännöllistä suoliston toimintaa ja ehkäisemään ummetusta. Lisäksi ne voivat auttaa lisäämään kylläisyyden tunnetta ja vähentämään tarvetta napostella epäterveellisiä välipaloja.

Tuoreiden luumujen käyttö

Tuoreita luumuja voi käyttää monella eri tavalla. Niitä voidaan syödä sellaisenaan, lisätä smoothien joukkoon tai käyttää leivonnassa ja jälkiruoissa. Ne ovat myös ihana lisä salaateissa ja aamiaisvaihtoehdoissa.

Yksi tapa nauttia tuoreita luumuja on valmistaa niistä herkullinen luumusmoothie. Tarvitset vain muutaman raaka-aineen ja blenderin.

Luumusmoothie

Ainekset

 • 2 kypsää luumua
 • 1 banaani
 • 1 mansikka
 • 1 rkl hunajaa
 • 1/2 tl vaniljauutetta
 • 1/2 kupillista mantelimaitoa

Val mista

 1. Kuori luumut ja poista niistä siemenet.
 2. Leikkaa luumut pieniksi paloiksi ja lisää ne blenderiin.
 3. Lisää joukkoon myös banaani, mansikka, hunaja, vaniljauute ja mantelimaito.
 4. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi seokseksi.
 5. Tarjoile heti.

Luumusmoothie on loistava tapa nauttia tuoreiden luumujen ravintoarvoista monipuolisesti. Siitä saa kaikki tarvittavat ravintoaineet helposti ja herkullisesti.

Johtopäätökset

Tuoreiden luumujen ravintoarvot ovat erinomaiset ja ne sisältävät runsaasti tärkeitä ravintoaineita, kuten vitamiineja, kuitua ja antioksidantteja. Lisäksi niillä on positiivisia vaikutuksia terveyteen, kuten verenpaineen alentaminen, luuston vahvistaminen ja ruoansulatuksen parantaminen.

Tuoreita luumuja voi käyttää monella eri tavalla, joten niistä on helppo saada kaikki tarvittavat ravintoaineet osaksi omaa ruokavaliotaan. Kokeile rohkeasti erilaisia reseptejä ja nauti herkullisesta makuelämyksestä samalla hyödyntäen sen terveysvaikutukset.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *