Vahingoittaako geelilakkaus kynsiä?

Geelilakkaus on yksi suosituimmista kynsitrendeistä. Se on kestävämpi ja kovempi kuin tavallinen lakka, mutta monet ihmiset ovat huolissaan siitä, voiko geelilakkaus vahingoittaa kynsiä. Tässä artikkelissa tarkastelemme, miten geelilakkaus vaikuttaa kynsiin ja miten voit pitää kynnet terveinä.

Vahingoittaako geelilakkaus kynsiä?
Vahingoittaako geelilakkaus kynsiä?

Miten geelilakkaus vaikuttaa kynsiin?

Geelilakkaus tehdään kynsille kovettuvalla geelillä, joka kuivataan UV-lampun avulla. Geelilakkaus kestää noin 2–3 viikkoa, jonka jälkeen se on poistettava kynsistudiolla. Geelilakkaus voi vahingoittaa kynsiä, jos sitä ei poisteta oikein. Jos geelilakkaus poistetaan kynsilevyn liimaamalla, se voi vahingoittaa kynsilevyn pintaa. Geelilakkaus voi myös kuivattaa kynsiä, jos niitä ei kosteuteta kunnolla.

Geelilakkaus voi heikentää kynsien luonnollista kasvua estämällä kynsien luonnollisten öljyjen imeytymistä, mikä voi kuivattaa kynsiä ja tehdä niistä hauraat. On kuitenkin tärkeää huomata, että geelilakkaus ei vahingoita kynsiä aina. Jos geelilakkaus poistetaan oikein ja kynsiä hoidetaan hyvin, geelilakkaus ei yleensä aiheuta pysyviä vaurioita.

Mikä tekee geelilakkauksesta haitallisen kynsille?

Useat tekijät voivat tehdä geelilakkauksesta haitallisen kynsille. Tärkeimmät syyt ovat seuraavat:

1. Geelilakan virheellinen poistaminen

Jos geelilakkaus poistetaan virheellisellä tavalla, se voi vahingoittaa kynsiä. Jos esimerkiksi käytät kynsilevyn liimaa tai muita teräviä esineitä poistaessasi lakan, voit naarmuttaa tai vahingoittaa kynsiäsi.

2. Liian usein tapahtuva geelilakkaus

Liian usein tapahtuva geelilakkaus voi vahingoittaa kynsiäsi. Kynnet tarvitsevat aikaa levätäkseen ja kasvaakseen, ja jos geelilakkausta käytetään liian usein, se voi estää kynsien luonnollista kasvua ja heikentää niiden kuntoa.

3. Kynsien huono hoito

Huonosti hoidetut kynnet ovat alttiimpia vaurioille. Jos et kosteuta kynsiäsi säännöllisesti, ne voivat kuivua ja halkeilla. Käytä aina kynsiöljyä tai -voidetta kynsien kosteuttamiseen.

Miten voit suojata kynsiäsi geelilakkaukselta?

Geelilakkausta käyttäessäsi voit suojata kynsiäsi seuraavilla tavoilla:

1. Pidä geelilakkaus lyhyenä

Lyhyemmät kynnet ovat vähemmän alttiita vaurioille. Jos pidät kynnet lyhyinä, ne ovat vähemmän alttiita murtumille ja halkeamille.

2. Hoida kynsiäsi säännöllisesti

Kosteuta kynsiäsi säännöllisesti kynsiöl jyä tai -voidetta käyttäen. Kynsien kosteuttaminen auttaa pitämään ne terveinä ja vahvoina.

3. Anna kynsillesi taukoa geelilakkaamisesta

Älä lakkaa kynsiäsi geelillä liian usein. Anna niille aikaa levätä ja kasvaa ilman lakkausta. Asiantuntijoiden mukaan kynsien tulisi saada noin 2-3 viikon tauko geelilakasta.

4. Poista geelilakkaus oikein

Kynsiteknikkosi voi opastaa sinua, miten geelilakkaus poistetaan oikein. Älä yritä poistaa lakan itse, sillä se voi vahingoittaa kynsiäsi. Huolehdi siitä, että geelilakkaus poistetaan hellävaraisesti.

Jos olet huolissasi geelilakan vahingoittavasta vaikutuksesta kynsiisi, keskustele asiasta kynsiteknikkosi kanssa. Ammattilainen voi antaa sinulle lisäneuvoja siitä, miten voit pitää kynnet terveinä geelilakkauksen jälkeen.

Johtopäätös

Yhteenvetona voidaan todeta, että geelilakkaus voi vahingoittaa kynsiä, jos sitä ei käytetä oikein. On tärkeää huolehtia kynsiesi hyvästä hoidosta ja poistaa geelilakkaus hellävaraisesti. Jos noudatat näitä ohjeita, voit käyttää geelilakkausta turvallisesti ja pitää kynnet terveinä. Muista keskustella kynsiteknikkosi kanssa, jos olet huolissasi kynsiiesi kunnosta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *