Vasemman käden sormien puutuminen

Hei siellä! Oletko huomannut viime aikoina, että vasemman kätesi sormesi ovat puutuneet? Vaikka se voi olla pelottava tunne, älä huoli. Tämä on yleinen ongelma, joka vaikuttaa moniin ihmisiin. Tässä artikkelissa tarkastelemme tarkemmin syitä ja hoitovaihtoehtoja vasemman käden sormien puutumiselle.

Vasemman käden sormien puutuminen
Vasemman käden sormien puutuminen

Mitkä ovat syyt vasemman käden sormien puutumiselle?

On monia syitä, miksi vasemman käden sormet voivat puutua. Voit löytää muutamia yleisimmistä alla:

1. Huono verenkierto

Jos sinulla on huono verenkierto, veri ei kulje asianmukaisesti kehon eri osiin. Tämä voi aiheuttaa sormien puutumista. Joitakin syitä huonoon verenkiertoon ovat tupakointi, korkea verenpaine, diabetes ja liikunnan puute.

2. Niska- ja hartiakipu

Niska- ja hartiakivut voivat vaikuttaa sormiesi hermoihin ja aiheuttaa niiden puutumista. Tämä johtuu siitä, että hermot, jotka kulkevat sormien kautta, kulkevat myös niskan ja hartioiden läpi.

3. Karpaltunnelioireyhtymä

Karpaltunnelioireyhtymä on yleinen sairaus, joka voi aiheuttaa käden puutumista. Se johtuu siitä, että kiertävän hermon painetta kasvaa ranteessa. Tämä voi aiheuttaa kipua ja puutumista kädestä sormiin.

4. Raynaud’n ilmiö

Raynaud’n ilmiö on verisuonitauti, joka voi aiheuttaa sormien puutumista. Tämä tila vaikuttaa verisuoniin, jotka toimittavat verta sormiin ja varpaisiin. Kun nämä verisuonet kapenevat, veren virtaus sormiin vähenee ja voi johtaa puutumiseen.

5. Hermostosairaudet

Tietyt hermostosairaudet, kuten multippeliskleroosi, voivat aiheuttaa sormien puutumista. Nämä sairaudet vaikuttavat hermostoon ja voivat aiheuttaa sen toimintahäiriöitä, mikä voi johtaa puutumiseen.

Mitä tehdä, jos vasemman käden sormesi puutuvat?

Vaikka sormen puutuminen voi olla pelottava tunne, useimmissa tapauksissa se ei ole vakavaa. Alla on muutamia asioita, joita voit tehdä, jos sinulla on vasemman käden sormien puutumista:

1. Muuta asentoasi

Jos huomaat, että sormesi ovat puutuneet, yritä muuttaa asentoasi. Istu suorassa ja käytä tukea, jos mahdollista. Tämä voi auttaa parantamaan verenkiertoa ja estämään sormien puutumista.

2. Hiero sormiasi

Hieronta voi auttaa parantamaan verenkiertoa sormissasi ja ehkäisemään niiden puutumista. Käytä kevyitä liikkeitä hieroaksesi sormiasi tai pyydä jotakuta tekemään sen puolestasi.

3. Lepää kätesi

Jos käytät tietokonetta paljon tai teet toistuvia liikkeitä, anna käsiisi taukoja. Levitä kätesi ja ravista niitä välillä. Tämä voi auttaa lievittämään painetta hermoissa ja eh käisemään puutumista.

4. Käytä lämpimiä hansikkaita

Jos kärsit Raynaud’n ilmiöstä, voit käyttää lämpimiä hansikkaita auttamaan veren virtausta sormiin. Tämä voi vähentää puutumista ja muita oireita.

5. Käy lääkärissä

Jos sormien puutuminen jatkuu tai siihen liittyy muita oireita, kuten kipua, on tärkeää käydä lääkärissä. Lääkäri voi suorittaa testejä selvittääkseen, mikä aiheuttaa puutumisen ja antaa tarvittaessa hoito-ohjeet.

Johtopäätös

Vasemman käden sormien puutuminen voi olla pelottava tunne, mutta useimmissa tapauksissa se ei ole vakavaa. Syitä voivat olla huono verenkierto, niska- ja hartiakipu, karpaltunnelioireyhtymä, Raynaud’n ilmiö tai hermostosairaudet. On tärkeää yrittää muuttaa asentoasi ja hieroa sormiasi, jos huomaat niiden puutuvan. Jos oireet jatkuvat tai niihin liittyy muita oireita, kuten kipua, on tärkeää käydä lääkärissä saadaksesi asianmukaista hoitoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *